onsdag 12 januari 2011

Det händer både mycket och ingenting här hemma.

Efter säkert en vecka med jobbigt oroliga nätter så tog jag Idalie till doktorn idag. Hon fick penicillin utskrivet, ena örat var dunderrött. Stackarn har väl gått med detta sen innan jul, för det var samma öra som när vi kollade upp henne då. Jepp, men nu ska hon förhoppningsvis bli bättre inom 2 dagar!

Noel började dagis igen igår efter 3 veckors ledighet. Han gick raka vägen in och började leka. När jag kom och hämtade stod han med två elefanter och sa "Tyyyst i ledet" precis som i hans favoritfilm (eller klipp på youtube) från Djungelboken! Han är så underbar min gosse. Önskar att jag fick vara med honom hela tiden!

I höstas så ansökte vi om att bli stödfamilj. Vallentuna kommun har tydligen väldigt många stödfamiljer i systemet (sa handläggaren lite förvånat, då han var ny i tjänsten). Intervjuerna gick prima och nu väntar vi med spänning på om vi blir "matchade" med något barn som behöver stöd. Alltså egentligen så är det ju toppen att det finns så pass många frivilliga som vill hjälpa till, men när man själv vill det så vill man ju att det ska finnas någon som vi får hjälpa! :)

Vi går och funderar över några saker som väger ganska tungt på mitt (johans också) hjärta just nu. Berättar mer om det när vi har kommit fram till ett beslut.

Hoppas allt är bra med er som läser!

3 kommentarer:

  1. Vi har också ansökt om att bli stöd familj förra året. Finns massvis med barn/ungdommar som behöver stöd. Kanske bara en dag en helg...
    Vi ställde dock krav inga barn med något funktion-hinder samt föräldrar som HAR missbruks problem (tunga droger). Inget mot barnen med föräldrarna kan bli hotfulla mm Av erfarenhet. Har jobbat som kontaktperson till ungdommar i några år. Så roligt att känna att man hjälpt någon som idag har ett bra liv.

    SvaraRadera
  2. Vi hade också några "preferenser", bland annat det att det skulle vara någon runt våra barns ålder. Vi har fått erbjudande men då har det varit bara en av oss som skulle vara kontaktperson istället för som vi önskade, hela familjen engagerad tillsammans. :)

    SvaraRadera