torsdag 5 augusti 2010

Lite kaos kanske.

Har inte skrivit på ett tag, det har varit och är ganska hektiskt om dagarna när Johan nu har gått tillbaka till jobbet efter semestern.

Noel testar en del gränser, vilket inte är så konstigt, hur annars ska man lära sig? Oftast är det inget för dumt, som går att tillrättavisa på ett mindre allvarligt sätt. Men ibland när man själv är trött och när barnen är trötta så ryter jag till mer än nödvändigt. Inte kul, för det är inte så jag vill uppfostra barnen. Tror att det är dags för en liten "egentid" för min del. Kanske ett frisörbesök? Fast ibland så räcker det bara med tystnaden på kvällen för att återfå energin till denna emellertid kaotiska tid.

Tror att Noel har kommit till någon slags utvecklingsfas då han börjat tycka att det är jobbigt att vara ifrån oss föräldrar ibland. Som när pappa åker till jobbet eller när det är dags att sova ensam på sitt rum. Vi har från första början sagt att när barnen vill vara nära, så får de vara nära. Detta för att vi tror att barnen då får känna en trygghet av att "är det något så finns pappa & mamma där", vilket i sin tur förhoppningsvis leder till att man inte måste testa ifall vi kommer om man skriker så ofta. Och så får man känna mycket kärlek med närhet och det är ju också viktigt! Denna "taktik" har vi gjort sedan början och N har fram tills nu varit en väldigt självständig kille (och är det fortfarande) som inte har haft några som helst problem med att lägga sig eller sova ensam för den delen. Så vi kör med samma taktik nu när han är lite äldre, med förhoppningen av samma resultat när denna "fas" har passerat.

Det blev nog lite snurrigt skrivet, men med detta sagt så vill jag även tillägga att vi har köpt en ny säng! Haha! En som rymmer alla 4 lite bättre. Fast Johan kommer nog fortfarande att vakna med en fot i munnen då N´s sovställningar är minst sagt intressanta!

Vill även berätta att N har fått plats på en idrottsförskola! Han kommer att börja nästa vecka. Tror att det kommer att bli en kul tid för grabben med oändlig energi!

Nu väntar jag på att min fina make ska komma hem från en biokväll med sin bror. Sen ska vi krypa ner i sängen bredvid N som sussar så gott och I som sover minst lika bra i sin lilla liggdel.

Natti, natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar